Hrabalův vztah k české kuchyni
Následující článek se pokusí odpovědět na otázku, jak souvisí Bohumil Hrabal a jeho dílo s českou kuchyní a proč si zaslouží místo v její evoluci. Tak za prvé. Bohumil byl veliký fanoušek a degustátor piva, a navíc jeden z nejznámějších pražských štamgastů. Ne, slovo štamgast není dost výstižné. On byl štamgast-rekordman, který svým popíjením proslavil hned několik pražských podniků najednou. Kromě jiných U Šumavy, U Hynků, U Pinkasů nebo U Zlatého tygra. Spolu s přáteli se intenzivně věnoval takzvanému pivnímu slalomu, tedy návštěvě lokálů na stezce klikatící se Prahou s povinnými zastávkami na půllitr. A říkalo se, že vypil množství piva, které by vyplnilo bazén v Podolí.
Slavný spisovatel
A tak by jen málo nezasvěcených z jeho skromného vzhledu uhodlo, že právě potkali nejpřekládanějšího českého autora 20. století. Podle jedné z jeho knih byl dokonce natočen oscarový snímek...
Zbytek textu si budete moci přečíst již brzy v knize, kterou se chystám vydat.